Докато западните страни започнаха да се организират за кампании за снабдяване на

...
Докато западните страни започнаха да се организират за кампании за снабдяване на
Коментари Харесай

Министерство на отбраната продава генератори

Докато западните страни започнаха да се провеждат за кампании за доставяне на Украйна с генератори и друго ел. съоръжение, което да подпомогне страната да преживее зимата след като Русия атакува в продължение на седмици енергийната системата на страната, българското Министерство на защитата е оповестило продажба на 40 генератора. Предприятието " Снабдяване и търговия-МО " ЕООД е предложила да продаде 40 генератора чрез Софийската стокова борса, заяви във обществената мрежа Фейсбук Иван Сотиров, някогашен народен представител от 37-то и 38-то Народно събрание. Той ползва и скриншотове от спецификацията на обявата.

Сотиров акцентира, че МО продава генераторите, макар че кметът на украинския град Нетешин се е обърнал непосредствено с молба за незабавна помощ точно от генератори.

Не са известни обществени данни българското държавно управление, за разлика от доста други европейски държавни управления, да е подхванало някакви дейности, които да оказват помощ на Украйна в оцеляването й през зимата.



Европейският парламент стартира предходната седмица кампания " Генератори на вяра ", която да подкрепи Украйна с цел да се обезпечи сила за лечебни заведения, учебни заведения, водоснабдителни уреди, центрове за подкрепяне, приюти и други през зимата.

Съединени американски щати оповестиха, че отделят 53 милиона $, с цел да оказват помощ на Украйна да се опълчи на съветските офанзиви върху енергийната мрежа на страната. " Оборудването ще бъде доставено екстрено, с цел да помогнем на украинците да преживеят зимата ", се споделя в известието на Държавния департамент.

На срещата на НАТО в Букурещ Йенс Столтенберг също анонсира, че Алиансът ще се насочи помощ за Украйна, ориентирана точно към това страната да успее да противостои на оръжието в ръцете на Владимир Путин " зима ". Помощта ще бъде от гориво и... генератори.

И до момента в който у нас след половин година старания вече има решение на Народното събрание за оказване на военна помощ на Украйна, цивилен деятели събират средства за генератори в обществените мрежи. В момента тече акция за събиране на средства точно за генератори.

Каква военна помощ ще окаже България на Украйна също към момента не е ясно макар решението на Народното събрание и поръчката на военния министър Димитър Стоянов, който вече обеща да остане " закостенял ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР